Tastaturi Apple și xkb

Discuții legate de revizuirea din anul 2004 a standardului
amiralul
membru
membru
Mesaje: 1
Membru din: 30 Iunie 2012 10:00
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Tastaturi Apple și xkb

Mesaj de amiralul »

Vă mulțumesc pentru contribuția avută la variantele de layout din setările xkb. Momentan am o tastatură Apple cu layout românesc, de aluminiu, și o folosesc cu un sistem de operare OpenBSD, unde layout-ul este setat cu xkb (Xorg). Deși este funcțională, degetele mele s-au obișnuit cu locul tastelor așa cum apar ele pe tastatură și cum sunt funcționale în OS X. M-am uitat puțin prin configurarea xkb pentru a o ajusta, dar mă depășește puțin subiectul: toate bune și frumoase, dar nu găsesc codul xkb pentru tasta dintre Shift stânga și Z ("Î") și probabil ar mai fi și altele.

Ar fi oare posibil adăugarea unui nou layout în xkb pentru a avea funcțională în Xorg și tastatura Apple cu layout-ul românesc? Dacă nu în distribuția oficială a xkb, poate măcar un patch disponibil pentru doritori?
Avatar de utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 256
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica »

Cunoștințele mele în ale xkb sunt minimale, pot însă să întreb pe altcineva.

Până reușesc eu eventual să aflu un răspuns, încearcă să afli cum este la alte limbi europene, de exemplu la germană, unde pe tasta aia de lângă Z ei au semnele <, > și | (respectiv tastare directă, cu Shift și cu AltGr).

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
Scrie un răspuns