Font IMPACT

booghybear
membru
membru
Mesaje: 2
Membru din: 14 Iulie 2012 10:07

Font IMPACT

Mesaj de booghybear »

Salut, referitor la hamangia am renunțat să lucrez cu el. Oricum mulțumesc pentru răspuns. Am inlocuit fontul cu IMPACT, care oricum îmi plăcea mai mult și mergea f bine pe Quark8. Am făcut ziarul, am scos 2 editii pe print și din anumite motive nu am putut să mai deschid fisierul [Error -108], dar asta-i alta discuție deja.
Am recreat ziarul de la început, de data asta pe calc de acasă ci nu pe cel de la muncă cum am facut prima dată, și atunci când am ajuns la muncă, surpriză: "Ș"-urile și "Ț"-urile numai merg pe IMPACT apar pătrățele și dacă încerc să scriu ș sau ț sare în alt font, în condițiile în care acasă merg.
Precizez că ambele calcultoare au Win7. Pe cal de la muncă am încercat în keyboard "Standard" și "Legacy", fără succes însă. Pe calc de la muncă nu a fost făcut nici măcar un update la windows sau altceva decând am scos cele 2 ediții.
Nush ce să fac, dacă ai putea să mă ajuți ți-aș fi foarte recunoscător
Mulțumesc anticipat, aștept cu nerăbdare răspunsul tău!
[/b][/i]
Avatar de utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 256
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica »

Pătrățelele goale apar atunci când fontul în cauză nu conține glifele caracterului cu pricina. Unele aplicații știu să facă substituția unei glife lipsă luând-o dintr-un alt font de familie similară, permițând ca textul să rămână lizibil, chiar dacă din punct de vedere estetic nu arată perfect punctual pe caracterele vizate.

Acuma pentru cazul discutat aici, nu înțeleg de ce nu se vede ok pe Windows 7. Poți să încerci să vezi dacă un text scris în Wordpad (cu fontul Impact) este ok ? Eventual salvează un text pe un calculator și du-te pe celălalt și vezi dacă se conservă fontul și calitatea afișării caracterelor. Wordpad este un program „curat” și destul de elocvent pentru teste.

Aranjamentul de tastatură „Romanian (Standard)” nativ din Windows Vista sau 7 generează ș și ț cu virgulă, cel „Romanian (Legacy)” generează ş și ţ cu sedilă. De obicei este plauzibil ca un font să conțină glifele pentru ă, ş și ţ (cele cu sedilă), dar mai greu cu ș și ț (cu virgulă). Totuși, fontul Impact din Windows Vista le are pe toate (de fapt majoritatea fonturilor cu care vine sistemul sunt ok din punctul de vedere al limbii române); mă aștept deci ca fontul Impact din Windows 7 să fie la fel, adică tot bine. Fontul Impact de pe Vista este acesta.

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
Scrie un răspuns