Cum putem accesa diacriticele romanesti?

Dacă l-ați instalat și folosit
cristinam

Cum putem accesa diacriticele romanesti?

Mesaj de cristinam »

Fratilor,

As vrea sa stiu si eu cum am putea obtine diacriticele romanesti, fara a modifica nici Windows, nici tastatura si fara a memoriza formule complicate ca de ex: Alt+2345. De exemplu, la ora actuala exista un Website pentru semnele speciale frantuzesti care sunt mult mai multe decat diacriticele romanesti. (Poti intra pe Web, redacta textul in fereastra respectiva , apoi copy and paste unde doresti - E-mail message sau file personal). Exista asa ceva si pe la noi?

Cristina
Avatar de utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 256
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica »

Eu nu știu să existe un asemenea serviciu public pentru limba română (dar asta nu înseamnă neapărat că nu există, ci doar că eu nu am auzit de așa ceva).

Te interesează asta în situația în care te afli în fața unui calculator undeva într-o altă țară ? (IP-ul tău pare să provină de la New Delhi, în India :) )

O metodă manuală și incomodă ar fi (de exemplu) să copy & paste caracterele românești prin folosirea Character Map (Start -> Programs -> Accessories -> System Tools -> Character Map).

O altă metodă manuală și incomodă ar fi (tot de exemplu) să copy & paste din mesajul ăsta caracterele românești și să le folosești acolo unde ai nevoie: ăâîșț ĂÂÎȘȚ

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
cristinam

Mesaj de cristinam »

Mulțumesc frumos.
Scrie un răspuns