Ş şi Ţ apar bold-uite

Andu Simion
membru
membru
Mesaje: 1
Membru din: 11 Octombrie 2009 11:26
Contact:

Ş şi Ţ apar bold-uite

Mesaj de Andu Simion »

Bună ziua.

Am instalat plugin-ul de pe acest site, funcţionează perfect, dar după primul restart mi-a apărut următoarea problemă: caracterele Ş și Ţ îmi apar bold-uite pe unele pagini ( nu pot spune cu exactitate dacă problema apăruse înainte sau după instalarea kbdro ).

Am atașat un print screen pentru lămuriri.

A mai întâlnit cineva problema aceasta?
Aștept răspuns,

http://img19.imageshack.us/img19/7083/printscreenu.jpg
Avatar de utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 256
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica »

Fonturile din sistemul respectiv nu conțin glifele pentru caracterele românești ș și ț cu virgulă dedesubt (ci probabil doar pe cele cu sedilă, adică ş și ţ). Acolo unde este cazul, Firefox (sau Opera, sau OpenOffice) face substituția respectivelor glife folosind un alt font care le conține. Cum cel mai probabil acel alt font este diferit ca stil, rezultatul este un aspect ceva mai hidos, dar măcar citibil.

În concluzie, trebuie actualizate fonturile.
Azi, saitul meu folosește fontul Georgia. Pentru acest caz punctual, se poate folosi și instala (sau actualiza cel vechi, dacă este cazul) acest font. După instalare sau actualizare (eventual și după repornirea sistemului) acele caractere ar trebui să fie vizibile corect.

Dar asta cu fontul Georgia este un caz oarecum izolat. Mai importantă este actualizarea asta, pentru fonturile Arial, Times New Roman, Trebuchet și Tahoma.

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
Scrie un răspuns