Excelent linkul. Nu mi-a dat prin cap să mă uit la alte tastaturi cu aceeași problemă
keycode 83 = KP_Comma
Dacă chiar merge chestia asta s-a rezolvat
Treaba cu separatorul zecimal este într-adevăr discutabilă. De acord, separatorul la noi e virgula, și Excelul e corect la faza asta. O mică problemă poate fi salvarea în format CSV (
comma separated values), unde virgula fiind deja folosită trebuie înlocuită cu altceva, așa numitul list separator, care pentru română pare a fi definit punct și virgulă. CSV nu e un format tocmai complet (în particular nu are header cu caracteristici și astea), motiv pentru care utilizatorul neavizat și cu calculatorul nesetat pe română nu reușește să importe fișierul ăla. Probabil mai apar și alte neajunsuri, dar ăsta ar fi singurul care-mi trece acum prin cap. Așa că unii aleg să ignore anumite setări regionale cel puțin la nivelul reprezentării datelor, pentru a elimina probleme de compatibilitate. Greu de spus cine are dreptate.
A, și în Excel mi se pare că dacă folosește virgula ca separator zecimal folosește punct și virgulă ca să separe de exemplu argumentele funcțiilor (care în engleză se separau prin virgulă), motiv pentru care apar incompatibilități la nivelul surselor...