Pagina 1 din 1

Probleme cu diacriticele in Corel Ventura 10

Scris: 16 Aprilie 2004 01:17
de fmfmfmfm
Am probleme cu diacriticile in Corel Ventura 10, in sensul ca desi am fosnturile CE instalate si merg in Word fara probleme in Corel Ventura nu pot sa le utilizez. Am incercat si solutia propusa de <<secarica>> cu substitutiile din registrii windows dar nu merge. Mentionez ca utilizez Win XP. Cine ma ajuta sa rezolv problema asta?

fm
florin_mihai@zappmobile.ro

Scris: 18 Aprilie 2004 06:32
de secarica
Nu înțeleg care este problema. La mine funcționează fără nicio dificultate.

Cum eu nu aveam Corel Ventura, am descărcat versiunea 10 demo de la ei de pe sait. Am instalat-o full options, vreo 222M.

O pagină nouă merge cu diacritice direct, indiferent că Arial, Times New Roman, Verdana etc.

Altceva decât să scriu niște gunoaie pe o pagină albă n-am făcut, dar consider că scopul imediat a fost atins: am constatat că funcționează. Și asta fără artificii suplimentare în privința fonturilor.

L-am instalat pe Win2000; sistemul e pus implicit pe Romanian, inclusiv tastatura (împreună cu cea EN).

:?:

Cristi

Am gasit si o solutie !!!!

Scris: 18 Aprilie 2004 22:30
de fmfmfmfm
Eu pe Win XP am incercat sa lucrez si desi setarile regionale erau pe Romana, inclusiv instalata tastatura romaneasca, totusi nu functiona. Dupa o noapte pierduta am gasit solutia, care este superbanala:
tot in setarile regionale de limba, la sectiunea Advanced, se poate seta limba implicita in care lucreaza aplicatiile non-Unicode (in cazul meu XP-ul o pusese automat pe English, chiar daca restul erau pe limba Romana !); nu mi-a ramas decat sa setez si acolo limba romana si totul a fost OK. Din cate am inteles eu caracterele specifice romanesti incluse in fonturile CE sunt Unicode (sper sa imi amintesc bine, dar parca asa este), si din cauza asta nu imi mergeau direct.

Oricum multumesc de raspuns

fm

Scris: 14 Martie 2005 13:11
de Razvan
Am si eu o problema foarte ciudata. Imi cer scuze in avans pentru ca este putin in afara subiectului. Folosesc suita de la Corel Office 2002, mai exact word perfect 10, instalata pe windows XP SP1. Am un document scris cu Times New Roman CE si cand incerc sa-l trimit la imprimanta diacriticele italice mi le mareste. Am incercat sa tiparesc pe 4 tipuri diferite de imprimanta, Kyocera, HP cu driver de PS sau PCL (pentru unele), cu ultimele drivere. Nu reusesc sa-i dau de cap. Mentionez ca am incercat de pe windows 98 si de acolo acelasi document tiparit tot din word perfect 10 iese bine. Daca aveti cumva o solutie va rog sa ma luminati ca sunt in bezna si cu multi draci.

Scris: 14 Martie 2005 13:50
de secarica
Razvan a scris:[...] Am un document scris cu Times New Roman CE si cand incerc sa-l trimit la imprimanta diacriticele italice mi le mareste. [...]
Dar din alte aplicații cum e ? (de exemplu din Wordpad)

Cristi

Scris: 15 Martie 2005 08:35
de Razvan
Din wordpad iese bine ... sa fie din cauza programului? Chestia este ca de pe 98 se tipareste bine, sa fie un bug de compatibilitate intre word perfect 2002 si windows XP ? Am tot cautat pe situl de la corel si mentioneaza nimic din astea. O sa incerc sa instalez si SP2 la windows XP. Alte idei ?!?!

Scris: 15 Martie 2005 15:14
de secarica
După părerea mea problema este din driverul de imprimantă, nu atât a driverului instalat la nivel de sistem, cât a interfeței specifice a Corel-ului când dai clic la Print...

Ar fi de verificat cum sunt trimise fonturile la imprimantă (ce imprimantă ?). Ar trebui să fie trimise ca bitmap, sau ceva de genul ăsta.

Adică - unele imprimante au în ele de-a gata fonturile uzuale, în așa fel încât programul doar dictează caracterele (cu vectorii de dimensiune, aspect etc.), iar imprimanta le scrie. Avantajul este că e mai rapid. Dezavantajul este că ești la mâna fontului din interiorul imprimantei.

Alternativ, programul poate crea intern (în PC) un fel de imagine a paginii, după care trimite către imprimantă un șir de biți, pixel cu pixel. Avantajul este că imprimarea este mai fidelă cu ce se vede pe ecran. Dezavantajul este că poate fi mai lent (când sunt multe pagini).

Nu știu, este doar o presupunere. O să încerc să obțin acces la un Corel Word Perfect, poate mă prind de ceva.

Cristi

Scris: 16 Martie 2005 09:54
de Vizitator
multam de raspuns.
Imprimantele sunt:
Kyocera FS9000 (Laser A3)
HP 6122 (cerneala A4 - duplex)
HP 980c (cerneala A4 - duplex)
din windows 98 iese perfect, din windows xp nu vrea si pace.Si eu banuiesc ceva legat de drivere.

Scris: 16 Martie 2005 09:56
de Razvan
Eu am scris mai sus.
Este o incompatibilitate intre word perfect 10 si windows XP banuiesc, incompatibilitate nerezolvata de sp-urile disponibile. Mai astept pareri si multumesc din nou.