Pagina 1 din 1

Ș-uri și Ț-uri în Windows Mobile

Scris: 15 Mai 2010 17:51
de vvmm
Bună ziua!

Am o mare problemă: toate textele mele în Word, muzica din Media Player și chiar numele fișierelor le scriu cu aceste diacritice noi. Dispun de un telefon cu Windows Mobile 6.5 Professional, care din păcate nu afișează decât diacriticele vechi (ş și ţ), cele noi fiind afișate ca un pătrat. Ce se poate face pentru a le afișa corect? Există vreun driver și pentru acest Windows?

Scris: 17 Mai 2010 18:08
de secarica
Afișarea unor pătrate este legată de lipsa dintr-un font a glifelor asociate cu caracterele respective (în cazul acesta, glifele pentru ș și ț). Deci ține de fonturi, nu de tastatură.

O să încerc să mă uit la un coleg care are un HTC, unde parcă era bine (m-am uitat superficial, acum câteva luni în urmă). Poate mă prind ce și cum.

Întrebare: lipsa suportului pentru ș și ț este vizibilă și în paginile de internet, sau doar în Word ? De exemplu ce am scris eu acum apare corect sau cu găuri ?

Cristi

Scris: 03 Iunie 2010 03:01
de drac
Pentru Windows Mobile am făcut un CAB care substitue fonturile din sistem cu familia de fonturi Droid de la Google.

CAB-ul se găsește aici

Mai multe informații se pot afla citind postările de pe lista Diacritice

Cristi.

Scris: 20 Decembrie 2010 11:35
de vvmm
Mulțumesc foarte mult pentru CAB-ul care mi-a rezolvat problemele!!
Îi dau nota 9/10 deoarece acesta a modificat fonturile originale din Windows Mobile și în unele aplicații, cum ar fi Opera, literele se văd mai mici, mai înghesuite.
Ar mai fi o problemă: pe tastatură ț-ul apare cu virgulă, dar ș-ul cu sedilă. Se poate corecta?