Pagina 1 din 1

Lista fonturi diacritice Windows 7

Scris: 16 Decembrie 2011 08:06
de utilitasetveritas
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu ceva.
As dori sa stiu care fonturi din lista default de fonturi din Windows 7 (cu Word 2010 instalat) e compatibil cu diacriticele.

Fac destul de des coperti de carti si formatari de texte si uneori trebuie sa aplic mai multe fonturi de dragul efectului vizual. Dar faptul ca nu stiu care e compatibil cu diacriticele ma face sa pierd mult timp.

Scris: 16 Decembrie 2011 21:34
de secarica
O listă a fonturilor compatibile cu limba română din cele livrate cu Windows Vista se găsește aici la punctul 2. Lista este valabilă, desigur, și pentru Windows 7.

Dacă se pune problema schimbului de documente, un document care folosește oricare dintre aceste fonturi prezintă garanția că va fi reprodus corect pe un alt sistem, dar tot de la Windows Vista în sus. Pentru garanții în privința reproducerii corecte a documentelor (și) pe un Windows XP, ar fi bine să se folosească doar Arial, Microsoft Sans Serif, Palatino Linotype, Tahoma, Times New Roman, Trebuchet sau Verdana.

Despre fonturile pe care le adaugă în plus Office 2010 nu cunosc însă niciun detaliu. Nu rămâne decât de văzut pe „pipăite”. Se scrie ceva gen ăâîșț sau o pangramă gen „Șipotul țâșnește hipnotic azvârlit în mrejele bălții fumegânde” și se observă ce a ieșit, grafic vorbind. Dacă un a este identic cu litera în sine de la ă, sau dacă un s este identic cu litera în sine de la ș, sau dacă un t este identic cu litera în sine de la ț, înseamnă că acel font ține cu limba română ca să zic așa.

Cristi

Scris: 16 Decembrie 2011 21:51
de utilitasetveritas
Oki doki. Multam de raspuns.
Am vazut lista pe site, dar se oprea la Windows Vista.

Deci spui ca Word 2010 vine cu o parte din fonturi diferite de cele default a sistemului?

Scris: 16 Decembrie 2011 22:24
de secarica
utilitasetveritas a scris:Deci spui ca Word 2010 vine cu o parte din fonturi diferite de cele default a sistemului?
Fonts that are installed with Microsoft Office 2010 Products

Cristi

Scris: 16 Decembrie 2011 22:32
de utilitasetveritas
Ok, inteles.
Ma gandeam sa renunt la ele, sa le pastrez doar pe cele cu diacritice, dar mi-am dat seama ca mi-ar fi imposibil sa mai citesc documentele altora sau, in cel mai bun caz, le-as strica formatarea.