Fonturile... bata-le vina!!!

... cu excepția reclamelor !!
tzohouse
membru
membru
Mesaje: 2
Membru din: 22 Decembrie 2004 11:15
Localitate: Slob

Fonturile... bata-le vina!!!

Mesaj de tzohouse »

Problema:
Am un calculator care are niste fonturi instalate in c:\windows\fonts
Eu stiu ca nu este recomandata instalarea unui numar prea mare de fonturi si de aceea ma feresc sa instalez prea multe. Dar eu lucrez zilnic cu fisiere din corel sau photoshop care imi vin de la diversi clienti, fisiere care folosesc diferite fonturi asa ca eu trebuie sa instalez la mine acele fonturi.
Intrebare:
Exista vreo modalitate, vreun soft, de a evita aceasta incarcare a folderului din windows cu diverse fonturi pe care poate ca le folosesc, uneori, o singura data? Sau trebuie sa le copiez si pe urma sa le sterg de fiecare data manual?
Eu ma gandeam ca poate exista vreau soft care atunci cand nu este gasit un font in folderul de windows sa caute automat in alt folder in care imi pastrez eu marea mea arhiva de fonturi si in acest fel sa poata fi evitata supraincarcarea.
Sau... poate imi sugerati voi o alta solutie intrucat eu m-am saturat sa tot instalez si sa sterg la fonturi.

Va multumesc!
Avatar de utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 256
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica »

Eu nu cred că fonturile se pot pune altundeva și sincer să fiu nu cred că este posibil (contravine principiului unui sistem de operare). Dacă găsesc pe undeva descrisă vreo metodă (deși rămân la părerea că șansele sunt zero), te anunț.

Poate te inspiră pasajul ăsta găsit undeva pe internet:
In addition to font browsing, programs such as Adobe Type Manager or Bitstream Font Navigator allow you to create font groups or sets. You can install and uninstall these font groups when you need them for a certain project. Your core or most used fonts stay installed at all times but all your other favorites are tucked away ready to be used at a moment's notice. This provides you with ready access to 1000s of fonts while keeping your system running smoothly with a manageable number of installed fonts.
Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
Orbu
membru
membru
Mesaje: 2
Membru din: 10 Iulie 2006 14:17

ATM

Mesaj de Orbu »

Într-adevăr, Adobe Type Manager (ATM) este făcut special pentru gestiunea unui număr mare de fonturi. Șmecheria este că poți face seturi de fonturi pe care le poți activa sau dezactiva, le poți șterge. Iar la instalarea unui font pe care deja îl ai te anunță! Lucru foarte important după părerea mea.

Nu prea contează unde ai fișierele fonturilor (la momentul instalării lor în ATM) ele vor funcționa și se vor activa fără restarturi de sistem sau alte prostii.

Din păcate nu e free :P
Scrie un răspuns