Probleme cu diacriticele.

Dacul
membru
membru
Mesaje: 1
Membru din: 16 Mai 2006 10:40

Probleme cu diacriticele.

Mesaj de Dacul »

Lucrez in Quark 5 la o revista. Textele trebuiesc introduse cu fontul TAHOMA. In Character Map imi apar toate diacriticele, insa nu le pot copia decat pe cele care au optiunea Keystroke.
Cum as putea rezolva problema celorlalte diacritice care nu au optiunea keystroke?
Avatar de utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 256
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica »

În mod normal, ca să scrii cu caractere românești, trebuie să ai activată tastatura românească în sistem. Pe de altă parte, la QuarkXPress (5) (precum și la alte câteva versiuni de alte programe mai vechi), degeaba ai tastatura activată dacă fontul nu este afișat în sistem cu sufixul CE (de la Central European).
Din câte știu eu, același lucru (adică necesitatea sufixului la numele fontului) se aplică și la copy/paste.

La instalarea Windows-ului, fonturile declarate (și) cu CE sunt Arial, Courier New și Times New Roman. Ca să folosești alt font, urmărește mesajul meu de aici, unde în loc de Verdana pui Tahoma (sau eventual alt nume de font).
Ca să introduci chestia aia în registry, deschizi Notepad, copiezi textul colorat cu verde din mesajul meu, modifici în text numele fontului și salvezi cu orice nume de fișier dar cu extensia .reg, după care dai clic dublu pe fișierul nou creat și salvat. Sugerez ca odată ce ai făcut chestia asta să păstrezi undeva fișierul .reg pentru situația de reinstalare a sistemului, sau dacă este nevoie de același lucru (și) pe alte calculatoare.

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
Scrie un răspuns